SweetPoints.dk
Forside

Du er her

Ny Carlsberg Glyptoteket, moderne og antik kunst mødes

Hvad er et Glyptotek, kan man spørge sig selv, dette ord er garanteret fremmed for mange, indtil man har været forbi og fået en oplevelse på Ny Carlsberg Glyptoteket.

Ordet i sig selv, betyder egentlig skulptursamling, så man kan nok fornemme hvad man har at gøre med her på dette Glyptotek.

Danmarks smukkeste kunst ses på Ny Carlsberg Glyptotektet


Det er nemlig rigtigt, at dette museum rammer en større skulptursamling af blandt andet fransk og dansk kunst, hvis man kigger lidt efter, kan man også finde antik kunst fra en del af de lande der dengang og i dag var omkring middelhavet.

En lille anekdote til Ny Carlsberg Glyptoteket, er at det er en Brygger ved navn Carl Jacobsen der har stiftet det, derfor har det også fået navnet Ny Carlsberg Glyptoteket, for at sikre samlingen som Brygger Jacobsen havde skaffet, valgte man at donere samlingen til netop Glyptoteket dette skete over 2 omgange i året 1888 og 1899.

Det er et af de mere velbesøgte kunstmuseer i Danmark med i omegnen af 350.000 gæster hvert år, er der mange der finder vej til Glyptoteket.

Man ønsker at Ny Carlsberg Glyptoteket skal være et rum for oplevelser og dette forsøger man at vise og gøre ved blandt andet cafeen, den smukke vinterhave og den arkitektoniske bygning til den franske malerisamling.

Fordele ved at besøge Ny Carlsberg Glyptoeket

  • Den usædvanlig smukke bygning
  • De mange flotte kunstværkere
  • De skiftende udstillinger
  • Mange gode timer for alle aldre
  • Beliggende midt i København

Etablering en Ny Carlsberg Glyptotek

I 2006 blev der via forskellige fonde givet ca. 100 millioner kr. til forbedring af Ny Carlsberg Glyptoteket, dette har bevirket at man kan samle de mange kunstværker og lave meget bedre udstillinger, har fået de rigtige farver på de storslåede vægge og alt i alt fremstår Glyptoteket i dag meget mere publikumsvenligt end tidligere.

Ny Carlsberg Glyptoteket
Dantes Plads 7
1556 København
Telefon: +45 3341 8141
Åbningstider: man Lukket; tir-søn 11.00-17.00

Klik her og læs mere om Ny Carlsberg Glyptoteket

Kan du lide det, du lige har fundet?

Tak!